Få dine kæres livshistorier på film

Livshistorie Erling

Jeg tilbyder at interviewe dig eller dine kære til en film, der samler minder fra barndom, ungdom og voksenliv. Filmen bevarer mindet om dig og dem du holder af til evig tid og glæde for dine børn og børnebørn.

Video holder minderne i live

Skriver dine forældre erindringer ned? Hvis de gør er du heldig, så har du en adgang til fortællingen om deres fortid, barndom, ungdom og så videre, hvis det altså er det de fortæller om. En video, hvor de fortæller er dog noget helt andet. Du ser dem i levende live fortælle historien til dig og du har mulighed for at vælge, hvad de skal fortælle. Filmen kombineres med billeder fra deres liv og eventuelt familiens videobilleder eller smalfilm.

Pludselig er de væk!

En veninde af mig mistede sin far sin far på kun 70 år. Det er ikke ualmindeligt, at folk får et hjertestop og falder om “uden advarsel” så at sige.  Selv oplevede jeg, at min faster gik bort efter nogen tids kræftsygdom. 

Da min faster fik lungekræft havde jeg rigtig travlt med børn og arbejde, og ønskede, at jeg kunne smide alt, og tage over til hende i England og få hende til at fortælle hele historien, men hun kunne faktisk dårligt tale længere. Det var blevet for sent. Derfor behøver du ikke vente til de bliver 70. Ofte er de ting vi gerne vil vide om vores forældre ikke de samme som de selv tror er vigtige. Vi vil gerne høre om deres barndom, om hvordan vi selv var som små. Vi ved jo mest om det vi også selv kan huske. 

Dine forældres livshistorier på film

Kurt Stokbro, ønskede minimum en halv times film om hver af sine forældre. Han ønskede, at filmen skulle give et “sindbillede” af barndom, ungdom og voksenliv. Han havde desuden et ønske om at få beskrevet forældrenes livslange venskaber. Det interessante er, at forældrene gør dette på ret forskellig vis.  

"Nanna har lavet livshistorie videoer af mine forældre. Hun har været meget grundig omkring processes og den endelig version er af høj kvalitet. Nanna har noget professionelt udstyr og billed- samt lydkvalitet er i top. Nanna har også brugt rigtig meget tid på at klippe filmene sammen så det færdige produkt er seværdigt. Mine forældre synes det har været sjovt at være med og jeg har lært nye spændende ting om mine forældre som vi kan få nogle gode samtaler omkring. Det er et dejligt minde at have til fremtidige generationer, bare jeg havde haft noget lignende om mine forfædre."
Portræt Kurt Stokbro
Kurt Stokbro
Tech Investor, Entreprneur

Eksempler - Sådan kan en film se ud

Få et tilbud på dine film

Et tilbud indeholder altid :

Før optagelserne

 • En samtale med dig om dine ønsker til filmene.
 • En eller flere samtaler med hovedpersonen over telefonen eller hos dem. (2-4 timer i alt).

Selve optagelserne

 • Kærlig instruktion af din hovedperson i at tale på film
 • Interviews af 1 person 2-3 timer. Klares på én dag.
 • Billeder i hjemmet hos din hovedperson, f.eks. billeder af hjemmet eller billeder hvor hovedpersonen gør noget dagligdags, så som at kigge ud af vinduet, går i haven, vasker bil, strikker, laver mad etc. 
Nanna Fock m Canon
Nanna Fock på optagelse

Efter optagelserne

 • Gennemsyn af optagelser/råklip
 • Redigering af filmene, hvor jeg udvælger det mest interessante.
 • Du og din familie udvælger vigtige fotos fra hovedpersonens liv, som jeg bruger i filmen. 

Selve filmen

 • Filmens varighed er typisk 30-45 minutter. Den leveres til dig digitalt, med en rulletekst, hvor jeg står som producer og instruktør med årstal. Af hensyn til rettigheder leveres filmen som standard uden musik, men dette kan tilkøbes.

Pris efter aftale

Ekstra locations

I introtilbuddet filmer jeg på én location, som er samme sted, som interviewet finder sted. Typisk i hovedpersonens hjem. Jeg stiller gerne op til optagelser på andre steder, som er vigtige for personen. Da det betyder en ekstra optagedag, ingår det ikke i introprisen. Lad mig høre, hvad du ønsker, så finder vi en løsning og du får et tilbud på baggrund af en samtale med mig. 

Hvilken film drømmer du om?

Lad os tale om det. Det er gratis.

Skriv en kommentar i min kontaktformular så vender jeg snarest tilbage til dig.

Du kan også ringe til mig på 27 21 35 94 eller sende en e-mail på livshistoriefilm@nannafock.dk , så vender jeg snarest tilbage.

Jeg glæder mig til at høre fra dig

 

  Nanna Fock med mundbind
  Nanna Fock

  Hvad med Corona? Er det farligt?

  Nej. Det er ikke farligt at få besøg af mig. Hvis den der skal interviewes foretrækker det bærer jeg gerne mundbind, visir eller begge dele. 

  Interviewet kan gennemføres med 2 meters afstand

  Jeg kan sagtens sidde 2 meter fra den jeg interviewer. Jeg bruger normalt 2 mikrofoner. Den ene er en microport eller knaphulsmikrofon, som sættes fast på tøjet hos den, der skal interviewes. 

  Den anden er en retningsbestemt mikrofon, som er monteret på kameraet. Hvis du ønsker det kan jeg nøjes med at bruge den mikrofon, som er monteret på kameraet. Lyden bliver fin alligevel. 

  Guld- eller Diamantbryllup? Rund fødselsdag?

  Jeg kan sagtens forstå, hvis du tænker, at det bare ikke er lige nu (Coronapandemi januar 2021), men måske ligger der et guld eller diamantbryllup i kalenderen i 2021, hvor en livshistoriefilm ville være en oplagt gave. Køb et gavekort, hvor du kun betaler første rate og anden del når anden del er lavet efter festen. 

  Har du andre gode spørgsmål?

  Så hjælp en iværksætter og send dem til mig på livshistoriefilm@nannafock.dk .